Tuesday , July 23 2019
Home / netherlands / 'Toyboy'-uitzending Powned is not onrechtmatig | Binnenland

'Toyboy'-uitzending Powned is not onrechtmatig | BinnenlandPowNed zond eind 2014 beelden uit van een privéafspraak van Hoes met de 20-jarige 'toyboy' Robbie Hasselt. Hoes was in the burgerester van Maastricht. Door de beelden van PowNed raakte Hoes zijn baan kwijt. Hij stapte daarop naar de rechter, die tot de conclusie kwam dat het uitzenden van de beelden wel onrechtmatig was en dat er sprake was van materële en immateriële schade.

De omroep heeft de beelden verwijderd, maar ging wel in beroep om gelijk te halen over rechtmatigheid van de opnamen en uitzending. Het hof oordeelt nu data Hoes zijn prievleven tot onderwerp van publieke aandacht en politieke beoordeling heeft gemaakt. Daardoor mochten zijn ontmoetingen met een jonge man onderdeel uitmaken van het publieke debates.

Privé

Hoewel het hof constateert data het maken en het priedleven, weegt het de journalistieke vrijheid van meningsuiting in een politieke kwestie in dit geval zwaarder. Daarbij heeft het hof ook meegewogen dat de opnamen zijn gemaakt in publiek toegankelijke ruimten. De twee zaten destijds in een eetzaak.


Source link