Sunday , September 22 2019
Home / netherlands / Voedingssupplementen zijn niet z onschuldig als gedacht

Voedingssupplementen zijn niet z onschuldig als gedachtVoedingssupplementen zijn niet z onschuldig als gedacht
Photo Unsplash

Voedingssupplementen kunnen nefast zijn voor de gezondheid. Wat is not vitamin a opneemt via fruit in groenten, it is not possible to go to the door of the supplement.

Onder de paraplu van voedingssupplementen vallen onder meer vitaminen, mineralen, antioxidanten en kruiden. Zijn allemaal zonder voorschrift te verkrijgen bij de apotheek, in de supermarkt op op het internet. Het hoeft dan ook is not verbazen dat voedingssupplementen big business zijn. Vooral vitaminen zijn bijzonder populair en gaan dan ook het vaakst over de toonbank volgens Test Aankoop. En dat is er aan te merken. In België slikt meer dan een of op vijf dagelijks supplementen en volgt een kwart minstens twee maal per jaar een vitaminekuur, dat schrijft het magazine Knack.

Overdosis

Dikwijls zijn mensen die veel bezig zijn met gezondheid, voeding en beweging, degenen die het vaakst supplementen slikken. Daar zouden ze beter mee stoppen. Wetenschappelijk onderzoek toont al langer aan dat supplementen zelden leiden tot een verbeterde gezondheid. Sterker nog, wie te veel slikt, verhoogt het risico op ziektes zoals kanker. Een overmaat aan vitamin A can bijvoorbeeld bij rokers sneller leiden tot longkanker. Een risico op d overdoseren ’loop is daarentegen zelden met groenten of fruit. Wie er veel van eet, leeft gemiddeld langer en verhoogt daarbij nog eens zijn of haar levenskwaliteit.

Wettelijke omkadering

Voedingssupplementen zijn voor alle duidelijkheid dus geen geneesmiddelen. From the hoaren daarom ook there are no voldoen aan de strenge criteria to wel gelden voor de medicijnen die verschijnen op de markt. In principle wordt bij voedingssupplementen enkel de veiligheid en net het nut gewaarborgd. Maar niet iedereen is het daarmee eens. In Zijn opiniestuk in Knack weerlegt Paul Coussemen, voorzitter van de sectorfederatie voor voedingssupplementen, die critiques. Hij stelt dat de productie en het vermarkten van voedingsupplementen met vitaminen en mineralen wettelijk zeer goed omkaderd is. Volgens hem kan de consument "in alle vertrouwen een extraatje aan vitamines en mineralen innemen".


Source link