Sunday , September 22 2019
Home / norway / Amazon halverer leveringstiden for pakker over hele verden: Syv milliarder kroner

Amazon halverer leveringstiden for pakker over hele verden: Syv milliarder kronerMedlemmer av Amazons Prime-program over hele verden rock få levert varer i løpet av en dag, lover Amazon.

Det innebærer at Jeff Bezos og verdens viktigste handelsselskap halverer leveringstiden, i i dag er dager de fleste steder der tjenesten er tilgjengelig.

Foreløpig er det langt fra alle som mulighet til å bli Prime-medlem.

Tiltaket anslås å koste Amazon 800 million dollar, eller cirka syv milliarder kroner, bare i løpet av de tre neste månedene.

Finansdirektør Brian Olsavsky i Amazon fikk en rekke spørsmål om det dristige og kostbare leveringsløftet selskapet presenterte sitt result for første kvartal torsdag.

Et av spørsmålene kom fra Citi-analyiker Mark May, som ville vite hvor langt de syl milliardene vil ta Amazons endagsløfte – utover hjemmemarkedet som er USA.

– Programmet vil bli globalt. In the pengebruken, you will find both the starter and the Nord-America, the men in the world, and the global program for the Prime-program. Så du vil se mer etter hvert, svarte Olsavsky.

– Winter is coming

Når Jeff Bezos tråkker på gasspedalen går det kaldt nedover ryggen på alle i hele verden som driver med detaljhandel.

At the Amazon, I started with the nettbokhandel for fysiske bøker i 1995, vil etablere seg med egen netthandel i de nordiske landene.

Men foreløpig har ikke kjempen rykket nærmere enn England, Tyskland, Frankrike o Nederland.

Et av selskapene som arbeider med å forbedre flyten av fysiske varer fra nettbutikken og hjem til forbruker, er Zoopit. På eiersiden er mediekonsernet Schibsted og dagligvarekjempen Norgesgruppen. På kundelisten står Norgesgruppens dagligvarekjeder Meny, Joker og Spar, samt Princess, Apotek 1 og Interflora.

Gründer Shafi Adan er forberedt på Amazon vil utfordre eksisterende aktører – overalt.

– Vi har lenge visst at dette lå i kortene og nå håper vi virkelig norsk detaljhandel tar dette på alvor, og tilpasser seg den nye virkeligheten. Handlemønsteret til forbrukeren endres og rødt af blitt global, men man har fortsatt noen fordeler med loc kunnskap mot internasjonale aktører – og det håper vi de norske aktørene utnytter, skriver Adan i en melding.

– For Game of Thrones: Winter (Amazon) is coming! Vi håper de agerer raskt på å bygge et godt forsvar, ellers kan vinteren bli fatal for mange, sier Shafi Adan.

Tråkker på gassen

I det amerikanske markedet vil konkurrenter I Walmart og Target umiddelbart merke konkurransen. Begge disse opererer med en leveringstid på dager og dårligere vareutvalg enn den sultne konkurrenten, ifølge Reuters.

Shafi Adan er en av gründerne i Zoopit.

Shafi Adan er en av gründerne i Zoopit.
                          (Photo by Andersen, Cicilie)

Amazon kaller det gratis levering på en dag, men det er en sannhet med modifikasjoner. Det er bare de som har betalt medlemskap i Prime-programmet som får gratis levering på en dag. Men pakken Amazon tilbyr Prime-kunder i for eksempel Storbritannia virker ganske forlokkende:

For åtte pund i måneden, cirka 90 kroner, får du gratis levering av stort utvalg fysiske produkter, pluss strømming av musikk, tv-serier og film, samt tilgang til lesing av et utvalg av digitale bøker og magasiner.

Og når Jeff os å å å.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og / eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk i lenke, som leder direkte til våre sider. Ier ann kan kan kan kan kan kan For ytterligere vilkår with games.


Source link