Petter Stordalen: – Derfor overførte han formuen til barnaI fjor ble det kjent at hotellkongen Petter Stordalen (56) overført formen og aksjene i Strawberry Holding til sine tre barn, Emilie (27), Henrik (24) og Jakob (21). Selv beholdt Stordalen 0,01 prosent av aksjene, men det er fremdeles han som sitter i førersetet i familiebedriften.

– Overføringen innebærer i praksis ingen forandring, og je kommer selv til å controllere virksomheten så lenge jeg lever, uttalte 56-åringen den gang.

FAMILIEMANN: Petter Stordalen med Jakob, Henrik og Emilie i 2003. Photo: NTB Scanpix
FAMILIEMANN: Petter Stordalen med Jakob, Henrik og Emilie i 2003. Photo: NTB Scanpix
                Vis mer

Stordalens formue er estimert til 25 milliarder norske kroner, noe som betyr at hver av de tre barna nå står oppført med en likningsformue på rundt åtte-ni milliarder kroner hver, og står som eiere.

I en ny episode av den svenske podkasten «Radio Redgert» åpner hotellkongen nå opp om bakgrunnen for valget. Det skriver svenske Hänt.

Vil ikke gjøre som faren

Petter Stordalen ble født i Porsgrunn i Telemark, og allerede fra han var liten gutt var det bestemt hva han skulle jobbe med. Han Skulle Ta Over Farens Butikk.

– Det handler ikke om penger. Det handler om at min far, da jeg ble født, hadde bestemt at jeg skulle ta over butikken. Hele livet mitt handlet om jeg skulle ta over den dagligvarebutikken, sier han i podkasten.

Stordalen orket ikke tanken på å jobbe i sin fars drøm hele livet, og forlot hjembyen til fordel for Oslo. Samtidig bestemte han seg for å aldri gjøre den samme «feilen» når han selv fikk barn.

56-åringen har ved flere anledninger uttalt i det aldri har vært noe press fra hans side om at barna skal gjøre som han. Dette fastlår han også i podkasten:

– Jeg har ikke overført noen aksjer til barna mine tidligere. Jeg har bedt dem gjøre det de selv har lyst til og ta de utdanningene de selv ønsker, sier han.

For noen year tilbake is imidlertid alle de tre barna at de hadde et ønske om å jobbe i familiebedriften. I podkasten innrømmer hotellkongen at han alltid har hatt en drøm om at barna vil følge i hans fotspor, og når barna fortalte at de ville gjøre som han, bestemte han seg omsider for overføre formuen til dem.

You can also contact me by contacting Ida Holen and Nordic Choice Hotels at Petter Stordalen ikke har mulighet til å komme med ytterligere kommentarer.

Petter Stordalen en Harley Davidson inn i sitt nye hotell i Trondheim.
Vis mer

– Ydmyk og overveldet

De siste åra har Petter Stordalens datter gått inn i familiebedriften. He is a student of Cornell University and the United States of America, where he graduated from the Imperial College and London, and the 27-year-old student at the Institute and Oslo.

I mars uttalte Emilie Stordalen seg om overføringen av familieformuen i større intervju med VG Helg.

– Det er jo selskapet. Men jeg føler meg veldig ydmyk og overveldet på en gang. Det er så store verdier at jeg nesten ikke kan ta det inn over meg. Store verdier er en ting, men det jeg følte først og fremst på da jeg signerte, var det store og tunge ansvaret vi har i forhold til at vi skal være så mye mer enn bare et hotellselskap, fortalte 27-åringen til avisa den gang.

HOTELLFAMILIE: Emilie Stordalen jobber I constituert markedssjef ved The Hub. Her med farens kone, Gunhild Stordalen, under åpningen forrige måned. Photo: NTB Scanpix
HOTELLFAMILIE: Emilie Stordalen jobber I constituert markedssjef ved The Hub. Her med farens kone, Gunhild Stordalen, under åpningen forrige måned. Photo: NTB Scanpix
                Vis mer

Emilie Stordalen har også funnet lykken i familiens selskap, og da The Hub åpnet dørene forrige måned, stilte hun på den røde løperen sammen med kjæresten.

Stordalen-dattera og kjæresten Jens møttes for sju år første på Stordalen-hotellet The Thief, der han i dag jobber som markedssjef.

– Det er litt klisjé at jeg fant meg en i selskapet da, har hun sagt til VG Helg.

HOTELLKJÆRESTER: Emilie Stordalen møtte Jens (t.h) første gang da de jobbet på samme hotell for sju år siden. I dag er de samboere. Her under åpningen av The Hub forrige måned. Photo by Tor Lindseth / Se og Hør
HOTELLKJÆRESTER: Emilie Stordalen møtte Jens (t.h) første gang da de jobbet på samme hotell for sju år siden. I dag er de samboere. Her under åpningen av The Hub forrige måned. Photo by Tor Lindseth / Se og Hør
                Vis mer

Raste i sosiale medier

Mens Petter Stordalen og kone Gunhild Stordalen (40) of which is also in the middle of the hotel barn levd noe mer privat.

I høst fikk imidlertid mange opp øynene for Emilie Stordalen, da hun begynte å jobbe i farens selskap – og samtidig skapte overskrifter helt på egen hånd.

27-åringen beviste nemlig at hun er e dame med bein i nesa, og reagerte kraftig på enkelte truet med å boikotte hotellkjeden fordi de støttet Pride-festivalen i Stockholm. I et innlegg på Instagram kom hun med en klar tale.

Vanligvis er ikke jeg den som kommenterer på Instagram når no provoserer meg. Men etter å ha sett dette oppslaget på VG i går, det det plutselig vanskelig å la være. Det er nemlig ikke første gang i høst jeg har møtt på slike holdninger. Nordic Choice (NCH) is off the ground in the UK with a pride, horseradish in the harness and parade over Norden. De fleste reaksjonene vi har fått har (heldigvis) vært positive, men i løpet av min korte periode i selskapet har det også overrasket meg hvor mye som er negativt. Kundeservice, hotellene og hovedkontoret får brev, telefoner og lange tirader fra folk som ønsker å boikotte selskapet, brenne lojalitetskortet og aldri mer bo på våre hoteller fordi vi tar en posisjon i mangfoldsdebatten. Jeg tror mine siste uker i Stockholm har gitt litt ekstra behov for å bruke stemmen. For nå verdier utfordres, er det ekstra viktig å stå opp for dem. Og en del av de uttalelsene jeg har hørt i valgkampen, gir frysninger. Jeg er stolt av å bo i land som har democratiske tradisjoner der det er høyt under taket for ytringer og uenighet. Men hatytringer mot mennesker I am en annen legning eller hudfarge, tar jeg sterkt avstand fra. Dre sar følgende på hjertet til dere som i det siste har kritisert NCH for vår holdning til Pride og mangfold for øvrig: NÅ ER DET SNART PÅ TIDE Å PUTTE DE MIDDELALDERSKE HOLDNINGENE LANGT OPP DER SOLEN ALDRI SKINNER. Så lenge jeg jobber i dette selskapet (og jeg har planer om å være her lenge) kommer NCH til å være uforanderlig og ufravikelig for mangfold. Av alle slag. Noe in det aller fineste jeg vet med selskapet min far og ansatte har bygget opp, er dørene alltid er åpne for alle, uansett hvem du elsker, hvor du kommer fra, eller hvordan du identifiserer deg. Mangfoldet er en styrke: Det gjør oss til en bedre arbeidsplass, og vi får en bedre cultures. Jeg rock støtte opp om og bygge opp under disse verdiene så lenge jeg lever, og kommer aldri til å fravike fra dette. Selv ikke om det så skulle bety at vi kanskje mister noen kunder, eller en lang tirade på Instagram fra tid til annen. Ilie Emilie

A post shared by Emilie Anker Stordalen (@emiliestordalen) on

– De fleste reaksjonene vi har fått har (heldigvis) vært positive, men i løpet av min korte periode i selskapet har det også overrasket meg hvor mye som er negativt, skrev hun på Instagram.

Ifølge Stordalen hadde hotellkjeden fått brev og telefoner fra folk som ønsket å boikotte selskapet etter at de inngikk samarbeidet. Det fikk henne til å se rødt.

– Derfor har jeg følgende på hjertet til dere i i det siste har kritisert NCH for vår holdning til Pride og mangfold for øvrig:

Overfor DN utdypet hun innlegget.

– Jeg er medeier i et selskap med over 16 000 ansatte, og vi er en selskap som er stolte av mangfoldet. Den typen holdninger jeg har reagent på her, er det motsatte av det Nordic Choice står for. Derfor ville jeg si fra, fortalte hun til avisa.

Samtidig var hun ikke redd for hva hennes tirade på Instagram kunne føre til.

– Det jeg frykter mer en å miste kunder, er and vi skal slutte å stå opp for verdiene våre og reagere på urett, sa Emilie Stordalen.

Lik Dagbladet Kjendis på Facebook


Source link