Sunday , September 22 2019
Home / sweden / Pussy Riot-medlemmar får asyl i Sverige

Pussy Riot-medlemmar får asyl i SverigeTvå medlemmar från det politiska punkbandet "Pussy Riot" beviljas asyl i Sverige.

Paret Luisine Djanyan and Aleksej Knedljakovskij sökte asyl första gången redan 2017 men fick då avslag från Migrationsverket.

I asylansökan har de hävdad att de lever under hot i hemlandet Ryssland där de flera gånger mottagit mordhot och trakasserats på gatan av okända personer.

– På grund av den hotbild som finns mot oss har människorättsorganisationer rekommenderat oss att lämna Ryssland, sa Aleksej Knedljakovskij till SVT i samband med avslaget i vintras.

Får skydd i Sverige

Men nu har alltså Migrationsverket beslutat att bevilja de två medlemmarna och deras två barn asyl – som kommer att träda i laga kraft redan under tisdagen.

– Det gör mig glad att mina barn kommer att få växa upp i ett tryggt land. Säkerhetsstyrkorna i Ryssland har sagt att vi ska ”tänka på barnen, vad ska de göra när vi fängslar er?”. There are many hot drinks from the barn, the Luisine Djanyan till the Kulturnyheterna.

Putinkritiska

Pussy Riot är en feministisk, rysk, punkgrupp som upprepade gånger fått uppmärksamhet i internationella medier för sina politiska uppträdanden.


Source link